Edukacyjne wyjazdy ekologiczne do Drohiczyna

Zapraszamy mieszkańców obszaru LGD N.A.R.E.W. do udziału w Edukacyjnych wyjazdach ekologicznych do Drohiczyna. Warsztaty realizowane są w ramach projektu „Gospodarka o obiegu zamkniętym sposobem na ochronę środowiska i przeciwdziałanie zmianom klimatu”. W programie wyjazdu wizyta w Ośrodku Edukacji Ekologicznej „Puszczyk” oraz Nadbużańskim Ośrodku Promocji Produktu Lokalnego – Zagubek, degustacja lokalnych produktów, prelekcja… Kontynuuj czytanie Edukacyjne wyjazdy ekologiczne do Drohiczyna

Warsztat refleksyjny

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. – Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi serdecznie zaprasza Członków Stowarzyszenia, Członków Rady, Beneficjentów oraz mieszkańców obszaru LGD N.A.R.E.W. na WARSZTAT REFLEKSYJNY będący elementem ewaluacji wewnętrznej Lokalnej Strategii Rozwoju, którego celem będzie analiza procesu wdrażania i jego efektów oraz zmian w otoczeniu LSR   TERMIN: 19 lutego 2024r. GODZINA:… Kontynuuj czytanie Warsztat refleksyjny

Warsztaty Ekoświęta, czyli święta „bez wyrzutów”

Zapraszamy do udziału w warsztatach wielkanocnych Ekoświęta, czyli święta „bez wyrzutów”. Aby zgłosić się do udziału w warsztatach należy przesłać formularz zgłoszeniowy na adres e-mail: biuro@stowarzyszenienarew.org.pl. Zgłoszenia przyjmujemy do 29.02.2024r. O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń. Formularz zgłoszeniowy Program warsztatów

Protokół z LV posiedzenia Rady Stowarzyszenia N.A.R.E.W.

Dotyczy oceny wniosków z naboru nr 2/2023/OWStowarzyszenie N.A.R.E.W. – Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi zgodnie z art. 21 ust. 5 pkt 2) ustawy z dnia 20 lutego 2015 r. o rozwoju lokalnym z udziałem społeczności lokalnej w załączeniu przedstawia dokumenty dotyczące oceny wniosków z naboru nr 2/2023/OW tj.: protokół z LV posiedzenia… Kontynuuj czytanie Protokół z LV posiedzenia Rady Stowarzyszenia N.A.R.E.W.

Informacja o ocenie wniosku dotyczącego operacji własnej

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. – Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi w załączeniu przedstawia dokumenty dotyczące wyboru operacji przez Radę Stowarzyszenia N.A.R.E.W w ramach operacji własnej, tj.: Lista operacji zgodnych z ogłoszeniem naboru wniosków i Lokalną Strategią Rozwoju Lista operacji wybranych przez Radę Stowarzyszenia N.A.R.E.W

Relacja z Jarmarku Bożonarodzeniowego w Sokołach

W dniu 3 grudnia 2023 w Centrum Wystawienniczo-Targowym w Sokołach, Stowarzyszenie N.A.R.E.W. uczestniczyło w Jarmarku Świątecznym organizowanym przez Centrum Kulturalno-Biblioteczne w Sokołach. Wydarzenie to był niepowtarzalną okazją do doświadczenia przedświątecznej atmosfery pełnej radości i wspólnego oczekiwania na najbardziej magiczny czas w roku. Jarmark był dniem pełnym wrażeń, gdzie odwiedzający mieli… Kontynuuj czytanie Relacja z Jarmarku Bożonarodzeniowego w Sokołach

LV posiedzenie Rady Stowarzyszenia N.A.R.E.W.

W związku z naborem 2/2023/OW w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność”, zwołuje się na dzień 11 grudnia 2023 r. na godzinę 14:00 w Sali konferencyjnej Gminnego Ośrodka Kultury w Turośni Kościelnej, ul. Lipowa 109 , 18-106 Turośń Kościelna , LV posiedzenie Rady Stowarzyszenia N.A.R.E.W.  Proponowany porządek… Kontynuuj czytanie LV posiedzenie Rady Stowarzyszenia N.A.R.E.W.

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. – Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi informuje, iż w związku z podaniem do publicznej wiadomości na stronie internetowej www.stowarzyszenienarew.org.pl w dniu 30.10.2023 r. informacji o planowanej operacji własnej nr 2/2023/OW w ramach poddziałania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów… Kontynuuj czytanie Informacja o wynikach weryfikacji potencjalnych wnioskodawców operacji własnej 2/2023/OW

Na stronie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ukazał się nabór na dofinansowanie wymiany dachów z azbestu. Zainteresowani wsparciem na wymianę w gospodarstwach rolnych pokryć dachowych wykonanych z materiałów zawierających azbest z dofinansowaniem będą się mogli ubiegać o środki na inwestycje od 15 grudnia 2023 r. do 12 stycznia 2024 r.… Kontynuuj czytanie KPO: Dofinansowanie wymiany dachów z azbestu – 15 grudnia rozpocznie się kolejny nabór