• Spotkanie robocze w sprawie projektu współpracy z LGD Region Kozła - 10 i 11 maja 2012 – produkt lokalny

W dniach 10 i 11 maja 2012 roku LGD Stowarzyszenie N.A.R.E.W. gościło na swoim terenie przedstawicieli LGD Region Kozła (woj. lubuskie/ woj. wielkopolskie). Celem wizyty było omówienie szczegółów przygotowywanego projektu współpracy dotyczącego produktu lokalnego.

Podjęto rozmowy na temat wspólnych szkoleń / warsztatów, promocji produktu lokalnego poprzez udziału w imprezach gminnych i targach turystycznych oraz wydania wspólnej publikacji. Goście zostali powitani w Tykocinie przez członka Zarządu Stowarzyszenia i Burmistrza Miasta, Pana Krzysztofa Chlebowicza oraz Prezesa Zarządu Pana Andrzeja Jurczaka. Po zakończeniu rozmów wszyscy wspólnie spacerowali po mieście, zwiedzili Synagogę, odbyli podróż gondolą po rzece Narew. W drugim dniu goście odwiedzili Białystok i gminę Suraż, o której opowiadał Burmistrz Miasta Pan Sławomir Halicki oraz zostali przyjęci w gospodarstwach agroturystycznych w Rzędzianach i Leszni.

Zapraszamy wszystkich producentów lokalnych do zgłaszania propozycji współpracy w projekcie oraz pomysłów na promocję produktów lokalnych .

{simgaleria}images/stories/galeria/76{/simgaleria}