• „N.A.R.E.W. – dzieciom” w Gminie Łapy – sobota, 29 listopada 2014 roku, sala św. Józefa przy ul. Cmentarnej w Łapach.

Stowarzyszenie N.A.R.E.W., Stowarzyszeniem Sportowo-Edukacyjnym „PETRUS” im. ks. Henryka Bagińskiego przy parafii Św. Ap. Piotra i Pawła w Łapach, serdecznie zapraszają mieszkańców, a szczególnie dzieci z Gminy Łapy oraz z gmin wchodzących w skład Stowarzyszenia, na imprezę organizowana w ramach wydarzenia „N.A.R.E.W. – dzieciom” pod nazwą „Magiczne Andrzejki”. Impreza odbędzie się w dniu 29 listopada 2014 roku (sobota) w sali św. Józefa przy ulicy Cmentarnej w Łapach w godzinach 10.00 – 15.00.

Podczas wydarzenia odbędą się animacjie zabaw, m.in. Pokaz mody, Taniec przebierańców, "Tunel", Skrzynka z zadaniami, Tańce integracyjne, "Tańce pokazywańce", "Czyja noga, czyja ręka?", "Zombi", Mumia egipska, Muzyczna paczka, rysowanie z zawiązanymi oczami, "Drabina", "Mosty i wyspy”, zostaną przeprowadzone zabawy z chustą typu: "Kogo brakuje?", Przebieganie pod chustą, "Kolorowe wycieraczki", "Bilard", "Sztorm", "Kwiatuszek", "Rybak i rybka", "Numerki", "Pomnik", przeprowadzone zostaną mini konkursy typu: "Sałatka warzywno-owocowa", "Kto pierwszy, ten lepszy", "Andrzejkowa zdrowa rywalizacja", Taniec na gazecie, Taniec z balonem, Malowanie portretu na balonie, "Krzesła", "Rodzinka idzie do zoo", "Karoca", "Owoc na sznurku", "Jem w ciemno", "Taniec akrobatyczny" a chętnym zostanie pomalowana w różne wzory twarz. Punktem kulminacyjnym imprezy będzie pokaz iluzjonisty Tomasza Sadowskiego. Podczas wydarzenia odbędzie się również konkurs karaoke polskiej piosenki z bardzo cennymi nagrodami (dla laureatów m.in.: wieża stereo, słuchawki, MP4), które zostały ufundowane przez Stowarzyszenie N.A.R.E.W.

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. będzie uczestniczyło w imprezie poprzez wystawienie stoiska promocyjnego, na którym będzie można otrzymać informację o Stowarzyszeniu, programie Leader oraz PROW na lata 2007-2013; rozdawane będą materiały promocyjne, foldery i ulotki, gadżety promocyjne oraz przede wszystkim dla dzieci – „narwiańskie” słodycze oraz baloniki.

Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci do sali św. Józefa w Łapach w najbliższą sobotę na wspólną zabawę Andrzejkową pełną fantastycznych zabaw !!!