Triathlon Narwiański – 31.07.2010 – sobota

Pomysłodawcą i głównym organizatorem I Triathlonu Bagiennego jest Ośrodek Kultury Fizycznej w Łapach. Impreza odbędzie się dzięki wsparciu Urzędów Miejskich w Łapach i Surażu, Narwiańskiego Parku Narodowego oraz Stowarzyszenia N.A.R.E.W. Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi. Impreza ma promować dolinę górnej Narwi, a przede wszystkim jej część, która przebiega przez obszar gmin: Suraża oraz Łap. Podczas triatlonu odbędzie się przejazd rowerem, przepłynięcie kajakiem oraz bieg.

Oprócz sportowej rywalizacji, na miejskim stadionie nie zabraknie innych atrakcji. Odbędzie się więc festyn, podczas którego będzie można zapoznać się z twórczością artystów ludowych, zakupić regionalne potrawy, dania z grilla, lody i najróżniejsze napoje. Wszystko to odbywać się będzie przy dźwiękach muzyki popularnej. Dla miłośników sportu przygotowano grę w palanta, kapsle, rzuty nakrętką od słoika oraz siatkówkę plażową czy też „siatkonogę”.

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. będzie wystawiało się ze swoim stoiskiem firmowym, gdzie będzie można otrzymać informacje o Stowarzyszeniu i programie Leader. Na stoisku firmowym znajdą więc Państwo materiały promocyjne: folder turystyczny, mapy, ulotki informacyjne oraz gadżety promocyjne (notesy, długopisy) a wszystkie dzieci otrzymają od nas kolorowe baloniki.