IV Międzynarodowe Targi Turystyczne – Wrocław 2012

W dniach 03 – 05 lutego 2012 roku Stowarzyszenie N.A.R.E.W. Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi prezentowało swój region podczas IV Międzynarodowych Targów Turystycznych WROCŁAW 2012. Tegoroczna edycja odbyła się pod hasłem: PODRÓŻE ZACZYNAJĄ SIĘ OD MARZEŃ!

Podczas wydarzenia stoisko Stowarzyszenia cieszyło się dużym zainteresowaniem – zarówno ze względu na swój oryginalny wygląd jak i poprzez możliwość degustacji lokalnych specjałów przygotowanych przez producentów z obszaru objętego LSR. Na stoisku informowano uczestników o założeniach PROW 2007-2013 Oś 4 Leader oraz o działalności Stowarzyszenia a także przede wszystkim promowały obszar objęty LSR – gminy: Choroszcz, Kobylin-Borzymy, Łapy, Poświętne, Sokoły, Suraż, Turośń Kościelną, Tykocin, Wyszki oraz Narwiański Park Narodowy. Zainteresowanym osobom rozdawane były materiały promocyjne i informacyjne. Podczas wydarzenia prezentowano twórczość Pani Anny Sawickiej z Turośni Kościelnej oraz przeprowadzono degustację wyśmienitych ogórków produkowanych przez Pana Krzysztofa Zagórskiego (Vita-Smak ze Śliwna w gminie Choroszcz). Dodatkową atrakcją byli członkowie Podlaskiej Brygady Rekonstrukcji, którzy swoim strojem i opowieściami przyciągali uwagę zwiedzających. Odwiedzający targi mieli możliwość skosztowania lokalnie wyrabianych wędlin, babki ziemniaczanej oraz, cieszącego się największym powodzeniem, chleba ze smalcem.