Profesjonalne komponowanie dań z produktów w agroturystyce
Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna oraz Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich województwa podlaskiego zapraszają na bezpłatne warsztaty kulinarne pn. „Profesjonalne komponowanie dań z produktów lokalnych w agroturystyce”.
Warsztaty skierowane są do przedstawicieli kwater agroturystycznych oraz osób związanych z turystyką wiejską. Będą one okazją do poszerzenia wiedzy o regionalnych tradycjach kulinarnych, a także do zdobycia praktycznych umiejętności w przygotowaniu potraw charakterystycznych dla naszego regionu. Spotkania warsztatowe poprowadzi finalistka wielu konkursów gastronomicznych, renomowany szef kuchni oraz wielbicielka kuchni ekologicznej – Pani Ewa Bałdyś-Jakuć. Odbędą się one w profesjonalnym studiu kulinarnym „Atuty” w Białymstoku, w czterech różnych terminach: 24 listopada, 25 listopada, 26 listopada 2014 r i 28 listopada 2014 r.
Celem planowanych warsztatów jest przede wszystkim zwiększenie roli produktów lokalnych w żywieniu turystów korzystających z usług agroturystycznych, rozwijanie kulinarnej kreatywności oraz unowocześnienie tradycyjnej kuchni polskiej, co przyczyni się do promocji naszego regionu, jego kulinarnego dziedzictwa oraz wzrostu ruchu turystycznego.
Zgłoszenia uczestnictwa w postaci uzupełnionej karty zgłoszeniowej (plik do pobrania) prosimy przesłać na e-mail: zuzanna.pogorzelska@podlaskieit.pl, faxem lub pocztą na adres: Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna ul. Malmeda 6, 15-440 Białystok do dnia 20 listopada 2014 r. do godz. 12:00.
Szczegółowych informacji udziela Pani Zuzanna Pogorzelska (tel.: 85 732 68 31, e-mail: zuzanna.pogorzelska@podlaskieit.pl) oraz dostępne są na stronie internetowej Podlaskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej www.podlaskieit.pl.