VIII Podlaskie Targi Turystyczne „Turystyka i sport dla wszystkich” 17-19 maja 2013, Hala BOSiR (Lodowisko) w Białymstoku

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia stoiska Stowarzyszenia N.A.R.E.W. – nr 51 – na VIII Podlaskich Targach Turystyki i Wypoczynku, które odbędą się w Białymstoku w dniach 17 – 19 maja 2013 (piątek – niedziela), które odbędą się na hali BOSiR (Lodowisko).

Targi Turystyczne to wspaniała okazja do prezentacji walorów turystycznych naszego regionu poprzez udostępnienie zwiedzającym naszych folderów turystycznych, map szlaków kajakowych, folderów gmin wchodzących w skład Stowarzyszenia, ulotek agroturystów, podmiotów świadczących usługi w branży turystycznej oraz poprzez możliwość poczęstowania zwiedzających naszymi produktami lokalnymi. W tym roku na naszym stoisku królować będą produkty ekologiczne z gospodarstwa Ekoturystycznego „Niezapominajka” Wandy i Ryszarda Hryc z Jeńk (gm. Sokoły), a więc: chleb żytni na zakwasie posmarowany smalczykiem z czosnkiem niedźwiedzim, masłem z olejem lnianym lub z papryką, sery z mleka koziego czy twarożek z czarnuszką, wszystko to z fantastycznymi ogórkami kiszonymi z Kruszewa Pana Krzysztofa Zagórskiego (VITA-SMAK). Dla wszystkich zainteresowanych będą udzielane informacje nt. wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia N.A.R.E.W. oraz programu PROW na lata 2007-2013.

Dzięki uprzejmości Urzędu Miejskiego w Białymstoku dla wszystkich chętnych możliwa będzie bezpłatna wycieczka po mieście zabytkowym autobusem „Ogórkiem” połączona ze zwiedzaniem gmachu Opery i Filharmonii Podlaskiej. Odbędą się również Seminaria w ramach wiedzy o bocianie białym oraz szkoleniowe dla pracowników Informacji Turystycznej, jak również instruktaż wioślarski prowadzony przez wielokrotnego medalistę Mistrzostw Świata i Europy w kajakarstwie Pawła Skowrońskiego.

Do zobaczenia na Targach. Wstęp wolny !!!!