Wizyta LGD Dolina Wełny na terenie Stowarzyszenia N.A.R.E.W.

W dniu 7 października 2020r. nasze Stowarzyszenie gościło przedstawicieli Stowarzyszenia Dolina Wełny. W Tykocinie, Prezes Stowarzyszenia Mariusz Dudziński, zaprezentował osiągnięcia i zrealizowane projekty w ramach PROW, a także pomysły na kolejne lata, mające zachęcić turystów do odwiedzin tego urokliwego miasteczka.

Bardzo ciekawym elementem wizyty w Tykocinie było spotkanie z ks. Tomaszem Olszewskim, dyrektorem CEM SpesMediaGroup, który pokazał gościom powracające do życia „Kino Hetman”, gdzie mieliśmy okazję zobaczyć profesjonalną salę kinową z pełnym wyposażeniem oraz miejscem na wystawy i wernisaże. Ks. Tomasz opowiedział o planach „Kina Hetman’, które ma spełniać rolę edukacyjno-kulturalną w przepięknym miasteczku, jakim jest Tykocin. Zmodernizowany obiekt będzie miał niesamowite możliwości pod względem infrastruktury oraz techniki. Ostatnim miejscem naszej wizyty był Zamek oraz Synagoga w Tykocinie.

Podsumowując wizyta była niezwykle wartościowa pod względem informacyjno-edukacyjnym. Jako LGD mieliśmy możliwość przedstawienia nie tylko historii wielu urokliwych miejsc na naszym terenie, lecz także pochwalić się całokształtem funkcjonowania Lokalny Grup Działania w województwie podlaskim, pokazać innowacyjne rozwiązania partnerskiej współpracy i wymienić doświadczenia!