XIII Festyn „Grodzisko” – 30 czerwca 2013 r (niedziela) – Centrum Turystyki Aktywnej „Bajdarka” ul. Piłsudskiego 3, Suraż

Miejsko – Gminny Ośrodek Kultury w Surażu, Urząd Miejski w Surażu wraz ze Stowarzyszeniem N.A.R.E.W. serdecznie zapraszają na XIII Festyn „Grodzisko”, który odbędzie się w dniu 30 czerwca 2013 roku (niedziela) na terenie Centrum Turystyki Aktywnej w Surażu (od godziny 13.30) poprzedzony inscenizacją ataku powstańców pod dowództwem Wł. Cichorskiego (ps. „Zameczek”) na garnizon carski w Surażu na Rynku Kościelnym, ul. Mostowa.

W programie: występy dzieci i młodzieży z Zespołu Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Surażu, konkurs wiedzy o województwie podlaskim i Powstaniu Styczniowym, obrzędy nocy świętojańskiej oraz koncerty zespołów: „Tytan”, „Narva” z Narwi, „Sukcess” z Zawyk zakończone pokazem sztucznych ogni. Około godziny 18.00 odbędzie się inscenizacja bitwy powstańców z Rosjanami na terenie osady „Nawia” sponsorowane przez Stowarzyszenie N.A.R.E.W.

Podczas tego wydarzenia nastąpi rozdanie nagród o Puchar Prezesa LGD N.A.R.E.W. w zawodach wędkarskich organizowanych przez Miejskie Koło Wędkarskie w Łapach oraz zawodach kajakowych. Stowarzyszenie N.A.R.E.W. będzie uczestniczyło w imprezie poprzez wystawienie stoiska promocyjnego, na którym będzie można otrzymać informację o Stowarzyszeniu, programie Leader oraz PROW na lata 2007-2013; rozdawane będą materiały promocyjne, foldery i ulotki, gadżety promocyjne oraz słodycze.

Serdecznie zapraszamy na do Suraża !!!