Jesteś tutaj: Strona główna » Perspektywy Finansowe » 2007-2013 » Funkcjonowanie biura i aktywizacja
  • Szkolenie z produktu lokalnego–18 październik 2012–Gospodarstwo agroturystyczne „Niezapominajka” Jeńki 97

  • print

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. serdecznie zaprasza mieszkańców gmin wchodzących w skład Stowarzyszenia, a szczególnie osoby pragnące poznać ogólne zasady wytwarzania i rejestracji produktów tradycyjnych /lokalnych, przepisy i unormowania prawne do udziału w szkoleniu połaczonego z warsztatami wytwarzania produktu lokalnego


Stowarzyszenie N.A.R.E.W. serdecznie zaprasza mieszkańców gmin wchodzących w skład Stowarzyszenia, a szczególnie osoby pragnące poznać ogólne zasady wytwarzania i rejestracji produktów tradycyjnych /lokalnych, przepisy i unormowania prawne do udziału w szkoleniu połaczonego z warsztatami wytwarzania produktu lokalnego: wypieku chleba i wytwarzania sera koziego. Szkolenie zostanie zorganizowane w Gospodarstwie Agroturystycznym „Niezapominajka” W. Hryc, Jeńki 97. Ilość miejsc ograniczona. Zapewniamy wyżywienie. 

 

 Program:

 

09.00 – 10.30 (2 godz.)

Wykład: Podstawowe pojęcia związane z „produktem lokalnym”: cele, zadania i praktyczne znaczenie dla rozwoju regionu, turystyki i agroturystyki:

  • Ogólne zasady wytwarzania i rejestracji produktów tradycyjnych

  • Lista Produktów Tradycyjnych

  • Przepisy i unormowania prawne

  • Europejskie systemy ochrony, listy produktów tradycyjnych

10.30 – 10.45

Przerwa kawowa

10.45 – 12.15 (2 godz.)

Wykład: nt. Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo”

Film promocyjno-informacyjny: „Smaki tradycji, czyli jak wytwarzać, promować i sprzedawać produkty regionalne i tradycyjne”

12.15 – 12.30

Przerwa kawowa

12.30 – 14.45 (3 godz.)

Zwiedzanie gospodarstwa agroturystycznego

Warsztaty z wytwarzania produktu lokalnego w gospodarstwie agroturystycznym: wypiek chleba / wyrób sera koziego

14.45 – 15.15

Przerwa obiadowa

15.15 – 17.30 (3 godz.)

Warsztaty z wytwarzania produktu lokalnego w gospodarstwie agroturystycznym: wypiek chleba / wyrób sera koziego