• Warsztaty pn. „Zdrowy styl życia – zasady zdrowego żywienia. Teoria i praktyczne przepisy ich zastosowania” - 11 kwietnia 2015 roku (sobota), sala świetlicy wiejskiej w Żółtkach (gm. Choroszcz)

Stowarzyszenie N.A.R.E.W. – Narwiańska Akcja Rozwoju Ekonomicznego Wsi serdecznie zaprasza mieszkańców gmin należących do Stowarzyszenia na warsztaty pn. Zdrowy styl życia – zasady zdrowego żywienia. Teoria i praktyczne przepisy ich zastosowania”, które odbędą się  w dniu 11 kwietnia 2015 roku (sobota) w sali świetlicy wiejskiej w Żółtkach (gm. Choroszcz), w godzinach 08.00 – 14.15. Uczestnicy wysłuchają wykładu nt. zasad zdrowego żywienia, a następnie wspólnie przygotują zdrowy posiłek, udekorują stoły oraz zostaną zapoznani z podstawowymi zasadami carvingu.

Szczegółowy harmonogram poniżej:

08.00 – 08.45
(1 godz.)

Prezentacja uczestnikom tematyki spotkania: wykład nt. zasad zdrowego żywienia i zdrowego stylu życia.
Podział na grupy, do przygotowania poszczególnych potraw.

08.45 –09.00

Kawa / herbata / słodki poczęstunek

09.00 – 12.45
(5 godz.)

Przygotowanie zdrowych posiłków:
a)    zupa – flaczki jarskie
b)    II danie – kotlety z płatków owsianych w sosie pieczarkowym  z surówką z czerwonej kapusty i pieczonymi ziemniakami
c)    przystawka – kalafior nadziewany mięsem drobiowym
d)    deser z kaszy manny z owocem granatu

12.45 – 13.30
(1 godz.)

Przygotowanie dekoracji z warzyw do wykonanych potraw (elementy carvingu), ozdobne nakrycie stołu (dobór nakryć, składanie serwetek); przygotowanie kompozycji kwiatowej do estetycznego nakrycia stołu.

13.30 – 14.15

Degustacja przygotowanych posiłków.
Podsumowanie spotkania.

Warsztaty mają na celu zwiększenia aktywności do podejmowania działań na rzecz własnego rozwoju, wykorzystania potencjału obszarów wiejskich i zdobywania źródeł dodatkowego dochodu w gospodarstwie rolnym.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny.

Liczba miejsc ograniczona.

Zgłoszenia telefoniczne 85 650 51 04  lub mailowe /biuro@stowarzyszenienarew.org.pl/  do 09 kwietnia 2015 roku do godziny 15.00

Osoba uczestnicząca w szkoleniu zobowiązana jest zabrać ze sobą: deskę do krojenia, nożyk o nieco dłuższym ostrzu, ściereczkę i fartuszek.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!!